You need Flash Player
You need Flash Player


Chirurgie
Chirurgie

Tehnicile specifice de chirurgie orala sunt folosite doar atunci cand este necesar.

Chiar daca este vorba de o simpla extractie sau de o interventie chirurgicala ele sunt facute in clinica noastra,nefiind nevoie ca pacientul sa mai mearga in alt institut de specialitate.


Printre aceste tehnici se numara:
- extractia dentara
- rezectii apicale;
- regularizari ale crestelor alveolare
- gingivectomii si gingivoalveoloplastii
- odontectomii ale dintilor inclusi
- premolarizare
- decapusonari

Daca un dinte este deja compromis, trebuie sa se faca o extractie. Este solutia la care se apeleaza in cazul in care dintele nu mai poate fi recuperat prin nici un tip de proceduri.

Tehnica se foloseste si in cazul in care din dinte nu au ramas decat resturi de radacina sau daca este vorba despre dintii definitiv care erup iar cel de lapte persista pe arcada mai mult decat este normal.

In cazul extractiei unui dinte distrus procedura presupune ca dintele sa fie extras din cavitate. in locul acestuia se poate face un implant sau se poate construi o punte.

In cazul in care doar radacina dintelui este bolnava avand in zona apicala un granulom sau chist , acesta trebuie indepartata cat mai repede. Dar aceasta procedura nu se poate realiza daca dintele doare sau prezinta infectie, ci dupa tratarea acestor simptome. In acest caz se apeleaza la rezectie apicala. In urma acestei proceduri se indeparteaza portiune de radacina bolnava si ramanerea pe loc a portiunii de radacina sanatoasa a dintelui in cauza.

Regularizarea crestelor alveolare presupune netezirea substratului osos in urma extractiilor. Aceasta tehnica se foloseste in vederea obtinerii unui camp protetic optim protezarilor ulterioare.

Cand vorbim despre chirurgie parodontala, ne gandim la tehnici noi de regenerare osoasa si tisulara ghidata. Se apeleaza la acest tip de chirurgie in vederea pastrarii si prelungirii duratei de viata a dintilor parodontotici.

Chirurgia plastica gingivala inseamna refacerea continutului optim morfofunctional al tesuturilor gingivale.

Organismul reactioneaza diferit la interventiile chirurgicale la care este supus, in functie de metabolism. Rezistenta organismului este data si de o dieta corespunzatoare, bogata in calciu (produse lactate si legume verzi), magneziu (cereale, nuci, alune, carne rosie), fosfor (galbenus de ou, peste, lapte), fluor (ceai, peste), vitamine si alte minerale.

Scroll up
Scroll handle
Scroll down
Contact
021.634.16.16
0726.336.118
Localizare