You need Flash Player
You need Flash Player


Bijuterii dentare
Bijuterii dentare

Bijuteriile dentare reprezinta o noua tendinta in cosmetica dentara, care se manifesta din ce in ce mai frecvent si la noi in tara.

In principal este vorba de lipirea ca atare pe suprafata dintelui a unei mici bijuterii care poate fi confectionata din aur, platina, o piatra pretioasa sau un cristal de tip Swarovsky. Procedura respectiva de aplicare nu presupune o interventie laborioasa si produce nici cel mai mic discomfort sau teama a pacientului, ea durand in jur de 10 minute panala un sfert de ora.

Bijuterii dentare

Pacientul va cadea de comun acord cu medicul asupra unui model de bijuterie. Aceasta poate fi confectionata la comanda sau se poate achizitiona separat de la firmele de accesorii medicale. Dupa stabilirea dintelui tinta pentru aplicare medicul va aplica gel demineralizant pe suprafata dintelui, pentru a favoriza o buna adeziune cu materialul de lipit. Ulterior va aplica adeziv special fotopolimerizabil pe suprafata bijuteriei pe care apoi o va plasa pe locul ales de pe dinte.

Dupa aplicare adezivul va "face priza" prin fotopolimerizarea lui cu lampa stomatologica. Procedura este nedureroasa, iar in cazul in care pacientul doreste sa renunte la bijuterie aceasta se poate indeparta fara probleme si fara consecinte negative asupra dintelui.

Bijuterii dentare

Este important de mentionat ca pe parcursul purtarii bijuteriei pacientul trebuie sa mentina o igiena corespunzatoare in zona respectiva deoarece aceasta poate favoriza retentia suplimentara a placii bacteriene cu consecinte negative asupra dintelui respectiv: depunerea tartrului, aparitia cariilor in zona, dezlipirea prematura a bijuteriei. Un alt sfat este legat de evitarea pe cat posibil a stresului masticator la nivelul zonei respective, evitarea alimentelor de consistenta dura deoarece si acestea pot duce la accidente nedorite.

MINIM DOSCONFORT DAR EFECT SUPERLATIV.

Scroll up
Scroll handle
Scroll down
Contact
021.634.16.16
0726.336.118
Localizare