You need Flash Player
You need Flash Player


Fatetarea
Fatetarea

Oamenii au luptat dintotdeauna impotriva efectului imbatranirii pentru a arata si a se simti mai tineri. Aceasta conceptie i-a facut mai constienti de legatura dintre stilul de viata si prezenta fizica.

Acum, mai mult ca niciodata, suntem dispusi sa alocam resurse pentru a gasi echilibrul dintre imaginea noastra, spiritualitate si alegerile pe care le facem in viata. Oricine stie ca daca vrei sa trisezi in procesul de imbatranire trebuie sa apelezi la un chirurg plastician. Dentistul trebuie inclus in procesul de intinerire deoarece nu poti mari beneficiile unor proceduri impotriva imbatranirii fara o analiza a zambetului.

Fatetarea este cea mai noua metoda de folosire a artei si stiintei cosmeticii dentare. Cele mai mari vedete ale Hollywood-ului au inteles ca inseninarea zambetului prin fatetare iti poate schimba in mod esential prezenta, atitudinea si comunicarea.

Auzim frecvent afirmatii de genul
- Vreau sa mi se vada mai mult dintii decat gingiile!
- Sa nu mai am gingiile "vinete" in jurul coroanelor dentare!
- Imi puteti indrepta dintii fara aparat ortodontic?
- Nu mai vreau "strungareata", etc.

Fatetarea

Cand vorbim de fatetare, vorbim de fapt de dintii frontali ce pot fi fatetati fie utilizand materiale compozite, fie cu ajutorul unor fatete ceramice. Si intr-un caz, si in celalalt, dintele ce urmeaza a fi fatetat necesita o preparare prealabila, preparare ce consta in indepartarea prin slefuire a stratului de smalt de pe fata lui externa. In cazul utilizarii materialelor compozite fatetarea se face intr-o singura sedinta. Desi in comparatie cu fateta ceramica, cea din material compozit prezinta avantajul unui timp relativ scurt de realizare, ea prezinta si o serie de dezavantaje cum ar fi:
- instabilitate coloristica si volumetrica in timp;
- imposibilitatea unei finisari asemenea celei ceramice.


CAND ESTE NECESARA FATETAREA?

Atunci cand vrem sa corectam aspectul inestetic al dintilor.
- In cazul in care dintii sunt sparti, decalati sau prost aliniati.
- La dintii patati, colorati.
- La dantura cu "strungareata".
- Pentru schimbarea obturatiilor voluminoase din compozit.


AVANTAJELE FATETARII

- Fatelele de portelan creeaza un aspect firesc al danturii, datorita absentei metalului, oferind o translucenta foarte apropiata de cea a dintilor naturali.
- Pastrarea vitalitatii dentare.
- Suprafata de portelan este foarte neteda si impenetrabila motiv pentru care dintii fatetati nu-si vor schimba niciodata culoarea.
- Timp de executie redus.

Tehnica de realizare este netraumatizanta, slefuindu-se doar la nivelul smaltului, deci mult mai putin decat in cazul coroanelor dentare, iar fixarea lor se realizeaza cu un ciment special.

Fatetele sunt destinate sa se potriveasca fetei pacientului, personalitatii lui si, in final, sa-i redea zambetul pe care, poate, nici nu a visat ca o sa-l faca sa straluceasca asa!

Scroll up
Scroll handle
Scroll down
Contact
021.634.16.16
0726.336.118
Localizare